Οκτ 18, 2022

Αντιδράσεις για τον Βασίλη Κικίλια που ζήτησε να διαπομπεύονται οι παιδόφιλοι πριν τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη 

 

Παρέμβαση για την υπόθεση κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, προκαλώντας αντιδράσεις για όσα είπε, ενώ τον κατηγορούν για ψηφοθηρία και δημαγωγία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι οι παιδόφιλοι πρέπει να διαπομπεύονται πριν τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη, κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει σε ένα κράτος δικαίου, όπου δεν νοούνται λαϊκά δικαστήρια και διαπόμπευση κατηγορουμένων πριν διαπιστωθεί η ενοχή τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι θεωρεί αδιανόητο που δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των βιαστών του 12χρονου κοριτσιού και ότι κρίνονται η Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

«Ως γονιός και πατέρας έχω αρρωστήσει με αυτά που έχουν συμβεί σε αυτό το κοριτσάκι, δεν το χωράει το μυαλό μου. Η Δικαιοσύνη και η πολιτεία κρίνονται από το πώς θα χειριστούν την υπόθεση αυτή και είναι απαίτηση να βγουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα αυτών που κακοποίησαν αυτή την ευαίσθητη ψυχή», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Τουρισμού.

«Είναι ευθύνη της Εισαγγελίας να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 212-213 που φαίνεται ότι έχουν ασελγήσει πάνω στο κορμάκι αυτού του μικρού κοριτσιού. Είναι ιερή υποχρέωση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και της ελληνικής πολιτείας, να μην κουκουλωθεί κανένα όνομα και να μην εξαφανιστεί από τις λίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

«Θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι παιδόφιλοι για να διαπομπευθούν, πριν τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Νομίζω και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι υπάρχουν στη δικογραφία πάνω από 1.500 σελίδες. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι παιδόφιλοι για να διαπομπευθούν πριν τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη. Σε άλλες χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία, ξέρετε, υπάρχει online πλέον ποιος παιδόφιλος ζει και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιπιλή: Χωρίς εντολή της Δικαιοσύνης πώς να βγουν ονόματα;
Στις δηλώσεις για δημοσιοποίηση ονομάτων αντέδρασε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή:

«Καμία σχέση δεν έχει η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, με τη δημοσιοποίηση ονομάτων. Είναι δυνατόν να μην υπάρξει δικαστική συνδρομή, εντολή για τη δημοσιοποίηση και να τολμήσει να βγει υπουργός, όταν υπάρχει το παγκόσμιο τεκμήριο αθωότητας;», διερωτήθηκε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, για τις φωνές που απαιτούν να βγουν άμεσα όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του Κολωνού.

«Δεν μπορούμε να υπεισερχόμαστε σε καθαρά νομικά και θέματα Δικαιοσύνης και να πετάμε αντιπολιτευτική παρόλα, γιατί αυτό σε κατατάσσει στο επίπεδο των ανθρώπων που είναι και αυτοί βίαιοι και θέλουν να κερδίσουν πολιτικά από κάτι στο οποίο δεν έχει σχέση η κυβέρνηση, αν θα δώσουν άδεια η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και η Δικαιοσύνη που είναι η αποκλειστικά αρμόδια να δημοσιοποιήσει ονόματα» συμπλήρωσε η κυρία Πιπιλή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Source: ΠΗΓΗ

(Visited 22 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει