Ιούλ 11, 2022

Θάνος Πλεύρης: Η μετάδοση του κορονοϊού δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους

Τα σενάρια για επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, έσπευσε να διαψεύσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με φόντο τα σταθερά υψηλά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και την επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας.



Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον Alpha προχώρησε σε μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις, αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας: «Υπάρχει σύσταση για τους χώρους με συνωστισμό» είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις».



Συνεχίζοντας αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε: «Υποχρεωτικότητα έχουμε στα ΜΜΜ αστικού τύπου που είναι χώρος μετάδοσης. Όσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκα».



Και κατέληξε αναφέροντας πως όλα τα μέτρα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι και το Φθινόπωρο όταν και θα επανεξεταστούν ωστόσο: «Δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνύπαρξη με τον ιό. Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια».

Πηγή



(Visited 17 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει