Μαρ 26, 2021

Τα 3 λάθη που κάνουμε στο περπάτημα και δεν μπορούμε να χάσουμε βάρος

Περπάτημα, μία πραγματική αερόβια άσκηση με πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία μας. Νομίζεις ότι ο ρυθμός του μεταβολισμού σου έχει κολλήσει και γι’ αυτό δεν μπορείτε να κάψεις θερμίδες;

 

Κι όμως, το περπάτημα μετά από κάποιο γεύμα μπορεί να τον ενεργοποιήσει, μετατρέποντας τις περισσότερες από τις θερμίδες που μόλις έφαγες σε θερμότητα. Έτσι, το σώμα σου θα τις κάψει πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Ωστόσο αν δεν βλέπεις διαφορά στο σώμα σου, μην ανησυχείς. Δες τα τρία πιο κοινά λάθη που κάνεις στο περπάτημα, τα οποία εύκολα μπορούν να διορθωθούν και χάσε βάρος περπατώντας.

Πρώτο λάθος: Δεν αλλάζεις την ένταση

Ενώ το περπάτημα με χαλαρό ρυθμό είναι καλύτερο από το να μην ασκείσαι καθόλου, οι έρευνες δείχνουν ότι περπατώντας με γρήγορο ρυθμό είναι ό,τι καλύτερο για να κάψεις θερμίδες και να αδυνατίσεις. Εάν δυσκολεύεσαι να αυξήσεις τον ρυθμό σου, δοκίμασε να το κάνεις σε μικρότερα χρονικά διαστήματα 1-2 λεπτά, με ένα λεπτό ξεκούρασης ενδιάμεσα. Αυτή η προπόνηση, μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου. Το μέτριας έντασης περπάτημα είναι 80–99 βήματα το λεπτό, ενώ το γρήγορο περπάτημα είναι 100–119 βήματα το λεπτό.

Δεύτερο λάθος: Κάνεις την ίδια διαδρομή

Εάν παραμένεις στην ίδια διαδρομή, με την πάροδο του χρόνου το σώμα σου προσαρμόζεται και δεν του είναι εύκολο να αποβάλλει το περιττό βάρος. Επιπλέον αρχίζεις και βαριέσαι, οπότε χάνεις το κίνητρό σου. Επομένως, άλλαζε συχνά τις διαδρομές σου.
Αυτό μπορεί να είναι ένας λόφος ή ένα ανηφορικό μονοπάτι. Αν περπατάς σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως λάσπη, άμμο, ή γρασίδι, ή σε ανηφόρα, καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια.

Τρίτο λάθος: Δεν κουνάς τα χέρια σου

Αν τα χέρια σου απλά κρέμονται δεξιά και αριστερά, το υπόλοιπο σώμα έχει περισσότερη δουλειά να αντιμετωπίσει και η ένταση της άσκησης μειώνεται. Προσπάθησε όσο περπατάς, να κουνάς τα χέρια αντίθετα με τα πόδια σου έτσι ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να πετύχεις μία πιο συνολική ενδυνάμωση σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Προσπάθησε όσο περπατάς, να κουνάς τα χέρια αντίθετα με τα πόδια σου έτσι ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Πηγή govastileto.gr

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει