Απρ 07, 2021

Σεξ, άθληση και σαρδέλες για γερή μνήμη 

Η εξασθένηση της μνήμης δεν είναι αναπόφευκτη, λέει τώρα η επιστήμη. Υπάρχουν τρόποι για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέα εγκεφαλικά κύτταρα ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, αρκεί να ακολουθήσουμε τις απλές συμβουλές ενός βρετανού καθηγητή Φυσιολογίας.

Μαζί με τα μαλλιά που ασπρίζουν και τη δυσκολία να… σηκώνεται κανείς από την καρέκλα, η σταδιακή εξασθένηση της μνήμης θεωρείται αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Αλλά σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκούντγουιν, καθηγητή Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάμπορο και πρώην επικεφαλής στο Age UK, το επιστημονικό δόγμα που λέει ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου μας μειώνονται με την ηλικία (με αποτέλεσμα στιγμές που δεν μπορείς, για παράδειγμα, να θυμηθείς τι πήγες να κάνεις στο άλλο δωμάτιο), αμφισβητείται πλέον από ειδικούς.

«Η επιστήμη μας δείχνει τώρα ότι όχι μόνο μπορούμε να προστατεύσουμε τον εγκέφαλό μας από τη διαδικασία γήρανσης, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέα εγκεφαλικά κύτταρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας», λέει στην Telegraph, ο βρετανός καθηγητής.

Πηγή: Διαβάστε τη συνέχεια

(Visited 7 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει