Νοέ 10, 2023

Σε αυτό το καφέ του Παγκρατίου θα πιείτε τον πιο παχύρρευστο φραπέ -Με γεύση που θυμίζει τιραμισού 

Μπορεί ο Δημήτριος Βακόνδιος να ήταν ο εφευρέτης του εθνικού μας ροφήματος, του φραπέ δηλαδή, αφού πρώτος τον λάνσαρε το 1957, όμως ο Χρήστος Λέντζος τον έκανε διάσημο, από τότε που πρωτοάνοιξε την θρυλική του καφετέρια στο Παγκράτι το 1964.



Το μυστικό του τέλειου σνακ, διότι περί σνακ πρόκειται, παρέμενε κρυφό για χρόνια. Άλλοι έλεγαν πως ο Λέντζος έβαζε αυγά, άλλοι μπέϊκιν πάουντερ, άλλοι κρέμα γάλακτος και μαρέγκα, κανείς όμως δεν ήξερε ακριβώς πώς προέκυπτε η παχύρρευστη μορφή του και η πλούσια γεύση του. Βέβαια, πλέον το μυστικό έχει αποκαλυφθεί και δεν οφείλεται σε κάποιο μαγικό συστατικό, αλλά στις μεγάλες δόσεις καφέ και ζάχαρης αντίστοιχα -σκέτος καφές εδώ δεν υπήρχε- και στο ότι ο κύριος Χρήστος χρησιμοποίησε γυάλινο κι όχι πλαστικό μπλέντερ για το ανακάτεμα.



Περισσότερα: ΕΔΩ

(Visited 31 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει