Νοέ 05, 2021

Παπανδρέου: Για πρώτη φορά, ολόκληρη η φράση του «Λεφτά υπάρχουν» μετά από 10 χρόνια (video)

 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γιώργος Παπανδρέου

 


Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μίλησε χωρίς να μασάει τα λόγια του, ακόμα και για το «λεφτά υπάρχουν», το οποίο ακούστηκε ολοκληρωμένο με την συνέχεια της φράσης, «…αν καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία..». Είπε ακόμα πως θα στήριζε την Φώφη Γεννηματά, αν δεν υπήρχε η τραγική ανατροπή με την υγεία της.

Ταυτόχρονα έκανε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ένα «συντηρητικό κόμμα», στο οποίο «δόθηκε η ευκαιρία», αλλά την οποία πέταξε συμμαχώντας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, προσθέτοντας ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση συγκάλυψε τθις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την χρεοκοπία της χώρας. Παράλληλα , επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι το 2009 δεν πήρε τα μηνύματα των αγορών, οδηγώντας την χώρα στην χρεοκοπία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει ποια ήταν τα αίτια και ποιοι φταίγανε, συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε με τον τότε κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της ήταν μία πολιτική πελατειακή, δηλαδή ένας κρατισμός, ένας συγκεντρωτισμός, άντε μπήκαμε στην εξουσία, μοιράζουμε την εξουσία, παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, παρεμβαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης και δε φτιάχνουμε κι ένα κόμμα το οποίο είναι ανοιχτό και δημοκρατικό», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «συντηρητική Αριστερά».Ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι άν κερδίσει την εκλογή «θα αγκαλιάσει» τους άλλους υποψηφίους, ενώ αν χάσει θα παραμείνει στην παράταξη. Δήλωσε βέβαιος για την ενότητα του χώρου , ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Παράλληλα, είπε ότι δεν θα διεκδικούσε την ηγεσία αν η Φώφη Γεννηματά παρέμενε στην μάχη της διαδοχής και θα την στήριζε, δηλώνοντας ότι θα την στήριζε στην εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου.

Τόνισε πως τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να καταργήσουν μεταρρυθμίσεις όπως η «Διαύγεια», κάνοντας σειρά από τροπολογίες.Σε ερώτηση για τις Κάννες, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι πράγματι ο κ. Ν. Σαρακοζί ήταν εναντίον του δημοψηφίσματος , προσθέτοντας ωστόσο ότι είχε ενημερώσει δύο μηνες πριν την Άνγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του,. Ανέφερε δε, ότι αν είχε βρει συναίνεση από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή, η Ελλλαδα θα μπορούσε να έχει την μοίρα της Πορτογαλίας, που βγήκε σύντομα από τα μνημόνια.

Πηγή(Visited 2 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει