Αυγ 19, 2021

Νέα δήλωση Τσιτσιπά για το εμβόλιο: Δεν είμαι κατά, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε ξανά για το εμβόλιο του κορωνοϊού και τόνισε ότι δεν βλέπει το λόγο που πρέπει να το κάνει στην ηλικία των 25 ετών.

Πριν από λίγα 24ωρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο αν δεν γίνει υποχρεωτικό. Αυτή του η τοποθέτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς μιλάμε για έναν αθλητή που είναι πρότυπο για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση στο Instagram που ερμηνεύτηκε σαν απάντηση στην κριτική. Συγκεκριμένα ανέβασε μια φωτογραφία με την λεζάντα «Όταν προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις και αυτούς που είναι κοντά σου»

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε επί του Κόρντα στο Σινσινάτι και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δέχτηκε και πάλι ερωτήσεις για τον εμβολιασμό. Ο Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κατά του εμβολίου, αλλά την ίδια ώρα θεωρεί ότι είναι αρκετά νέος για να πρέπει να το κάνει.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι νέο και δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι νέοι θα είναι καλό να περάσουν τον ιό για να χτιστεί ανοσία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τενίστας
«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.

Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.

Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

 

Διαβάστε ακόμα:

Θα σε Σκίτσο Ρε!

Δημοφιλή στο Internet

Best Of NetworkBooking.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει