Αυγ 28, 2023

Μπλε Φεγγάρι: Η τελευταία Πανσέληνος του Αυγούστου και οι αστρολογικές προβλέψεις 

Ποιες εξελίξεις φέρνει η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού που σχηματίζεται στις 31 Αυγούστου στο ζώδιο του Ιχθύ;

Δες τις προβλέψεις σου από την Αθηνά Βαγενά.

Το καλοκαιράκι οδεύει προς το τέλος του, με μία 2η Αυγουστιάτικη υπέρπανσέληνο, ή αλλιώς το “Μπλέ” φεγγάρι, που θα ρίξει την αυλαία του Αυγούστου και της ανεμελιάς, βάζοντας μας και πάλι στους ρυθμούς της κανονικότητας και των υποχρεώσεων.

 

Η 2η Πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 31 του μήνα και ώρα Ελλάδας 04:35 στην 07ο25’ του ζωδίου των Ιχθύων, με την συμμετοχή του Κρόνου που κινείται και αυτός στο ζώδιο του Ιχθύ, σχηματίζοντας σύνοδο με την Σελήνη και αντίθεση με τον Ήλιο.

 

Μπλε φεγγάρι” αποκαλείται μεταφορικά και ο όρος αυτός προκύπτει από την φράση «once in a blue moon» η οποία εκφράζει την σπανιότητα του φαινομένου, αφού δύο Πανσελήνους κατά την διάρκεια ενός μήνα έχουν μόνο κάθε 2-3 χρόνια.

 

Κατά την διάρκεια της Πανσελήνου κορυφώνονται τα γεγονότα που μας απασχόλησαν με το Νέο Φεγγάρι που προηγήθηκε στις 16/8 στο ζώδιο του Λέοντα με την συμμετοχή του Ουρανού και είναι γεγονός ότι αυτή την εποχή βρισκόμαστε αιφνιδιασμένοι και αποσταθεροποιημένοι από τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει γύρω μας, στη χώρα μας, στον κόσμο μας αλλά και στην ζωή μας και βρισκόμαστε σε μία φάση ανασύνταξης, οργάνωσης, προγραμματισμού, με έκδηλο το συναίσθημα της ματαίωσης κάποιων ονείρων, προσδοκιών! Διαθέτουμε όμως και την ωριμότητα που μας κατευθύνει ότι για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τα βαθύτερα ζητούμενα της ψυχής μας, θα χρειαστεί να εργαστούμε σκληρά και συνειδητά πραγματοποιώντας και θυσίες.  Ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων αντιπροσωπεύει την Υπηρεσία και την Θυσία, την Εργασία και την Προσφορά, έτσι λοιπόν σε αυτό το χρονικό διάστημα είμαστε περισσότερο δοσμένοι σε θέματα που συνδέονται άμεσα με την επιστροφή στους ρυθμούς της κανονικότητας, των υποχρεώσεων, της ρουτίνας δεν παύει όμως με αυτή την Πανσέληνο να διεγείρονται και έντονα συναισθήματα, τα οποία κρατούσαμε μέσα μας σαν επτασφράγιστο μυστικό και βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια και μας προσγειώνουν κατά κάποιο τρόπο στην σκληρή πραγματικότητα.

 

Η συμμετοχή του Κρόνου από τους Ιχθείς μας προϊδεάζει ότι με την τελευταία Πανσέληνο του Αυγούστου είναι πολύ τονισμένο το αίσθημα της ευθύνης, αλλά και της υποχρέωσης. Πολλοί θα νιώσετε ότι άλλα μπορεί να επιθυμούσατε να ακολουθήσετε στην ζωή σας, αλλά οι συνθήκες σας αναγκάζουν να ακολουθήσετε το “πρέπει” της λογικής. Πιο έντονη όμως και επιβεβλημένη κάποιες στιγμές θα είναι και η ανάγκη της θυσίας για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Με λίγα λόγια αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδιακού θα χρειαστεί αυτή την περίοδο να σφίξετε τα δόντια και να κάνετε αρκετές θυσίες, είτε για να ακολουθήσετε, να συμπαρασταθείτε ή και να υπερασπιστείτε αυτό που αγαπάτε, είτε για να μπορέσετε να κάνετε τα βήματα εκείνα που θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση ενός σημαντικού ονείρου ζωής.  Δεν παύει όμως αυτή η Πανσέληνος να διεγείρει το αίσθημα της καταπόνησης, της πικρίας, της απογοήτευσης, του έντονου βάρους και όλο αυτό θα οφείλεται κυρίως στην συνειδητοποίηση των ευθυνών.

 

Πολύ πιο έντονη θα είναι η επιρροή αυτής της Πανσελήνου για τους εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς) που έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου τους καθώς και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 5-10 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

 

Ο Αύγουστος λοιπόν ρίχνει την αυλαία του δίνοντας την σκυτάλη του στον Σεπτέμβριο, με έντονες συγκινήσεις, με το βάρος της ευθύνης και με την αναγκαστική αφύπνιση ότι πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να εργαστούμε σκληρά για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, είτε και για να υπερασπιστούμε τα ιδανικά μας.

ΚΡΙΟΣ

Η τελευταία Πανσέληνος του Αυγούστου έρχεται για να ξυπνήσει μέσα σου τα βαθιά κρυμμένα μυστικά σου, αυτά που μπορεί να μην ήθελες να παραδεχθείς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό! Είναι ένα φεγγάρι αποκαλυπτικό, το οποίο θα σε βοηθήσει να αφυπνιστείς και να συνειδητοποιήσεις αλήθειες. Αναγνωρίζεις τις εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην ζωή σου και αναγκάζεσαι να μπεις σε μία τάξη – σε μία σειρά,  οργανώνοντας και κλείνοντας παλιές υποθέσεις που σε βάραιναν, αυτό αφορά είτε τα επαγγελματικά σου, είτε προβλήματα άλυτα που για ένα διάστημα τα είχες αφήσει πίσω σου και δεν τα σκεφτόσουν. Το αίσθημα της κούρασης και της καταπόνησης της ψυχολογικής και της σωματικής θα είναι έντονο κατά την διάρκεια των ημερών του φεγγαριού, για αυτό οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκουράζεσαι επαρκώς αλλά να κρατάς και αποστάσεις ασφαλείας από ανθρώπους που σε αδειάζουν ή που έχουν ένα προσωπικό όφελος από εσένα!

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Αύγουστος ολοκληρώνει τον κύκλο του με μία Πανσέληνο που σχηματίζεται σε ένα φιλικό για σένα ζώδιο , τον Ιχθύ και η επιρροή της κάθε άλλο παρά αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή την εποχή. Είναι μία Πανσέληνος που σε οργανώνει να εργαστείς συνειδητά για την εκπλήρωση των προσδοκιών σου. Με αυτό το φεγγάρι κάνεις τα ξεκαθαρίσματα  σου στον κοινωνικό σου κύκλο, αναγνωρίζεις ποιοι άνθρωποι είναι σταθεροί, φερέγγυοι και μπορείς να βασιστείς και ποιους ανθρώπους πρέπει να απομακρύνεις. Κάνεις και ένα ξεκαθάρισμα στο παρελθόν σου, αναγνωρίζεις και δικά σου σφάλματα, αναθεωρείς και για καταστάσεις του χτες που αφορούν τα αισθηματικά σου ή καταστάσεις που σε άφησαν πίσω και σου στέρησαν το αίσθημα της χαράς. Το άγχος για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της νέας σεζόν και η ανασύνταξη στην  καθημερινότητα μπορεί να σε κουράζει όμως ανήκεις στους εκπροσώπους του ζωδιακού που κλείνεις το καλοκαίρι διαθέτοντας όραμα και αναζωπυρωμένες φιλοδοξίες για το φθινόπωρο.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένα δύσκολο φεγγάρι στο τέλος του Αυγούστου έρχεται για να σε πιέσει να βρεις λύσεις για ζητήματα που αφορούν την καριέρα, τους στόχους, τις προοπτικές σου, ή ακόμα και τον γάμο! Ο Αύγουστος κλείνει την αυλαία του με την Πανσέληνο στο ζώδιο των Ιχθύων και ο Κρόνος ανάδρομος σε σύνοδο με την Σελήνη, σου προκαλεί πικρία, συνειδητοποιώντας ότι κάποια πράγματα στην ζωή σου είναι μπλοκαρισμένα, ή ακόμα και στάσιμα και καλείσαι τώρα να εργαστείς δίνοντας λύσεις.  Η ένταση που προκαλείται από αυτό το φεγγάρι εκδηλώνεται τόσο στον ψυχισμό σου, όπου είναι αρκετά βαρύς και ευάλωτος, όσο και στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στην ζωή σου! Αισθάνεσαι ότι έχεις το βάρος της ευθύνης να θυσιάσεις κάτι από εσένα, προκειμένου να πετύχεις κάτι καλύτερο για το αύριο! Πιθανότατα κάποια σχέδια, κάποιες επιθυμίες ή κάποιες βλέψεις που είχες για το απώτερο μέλλον, να είναι αρκετά «βραχυκυκλωμένες» αυτή την περίοδο! Είναι όμως και ένα φεγγάρι νοσταλγίας, αναπόλησης, αλλά και συνειδητοποίησης ότι ίσως κάποιες επιλογές σου κρίθηκαν λανθασμένες και τώρα πρέπει να κάνεις διορθωτικές κινήσεις.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Αύγουστος ρίχνει την αυλαία του με μία Πανσέληνο στο ζώδιο του Ιχθύ, η οποία είναι φιλικά προσκείμενη προς το ζώδιο σου! Κάθε Πανσέληνος ασκεί πάντα έντονη επιρροή στον συναισθηματικό σου κόσμο, έτσι και κατά την διάρκεια του Μπλε Φεγγαριού, είναι πολύ πιθανό να νιώσεις ευάλωτος συναισθηματικά, με ένα προσωρινό αίσθημα ματαιότητας να σε κατακλύζει, χωρίς να υπάρχει σπουδαίος λόγος! Το Μπλε Φεγγάρι του Αυγούστου συγκεκριμένα για σένα, θα φέρει λύσεις σταθεροποίησης, θα κάνεις βήματα που θα σε βοηθήσουν να βάλεις το λιθαράκι σου για να εδραιώσεις νέες προοπτικές για την ζωή σου! Ζητήματα που αφορούν ταξίδια, σπουδές, νομικά ζητήματα, εργασίες που συνδέονται με τα media,  φαίνεται θα σε απασχολήσουν πιο έντονα αυτή την περίοδο και θα μπορέσεις εντέλει να έχεις μία δικαίωση ή αλλιώς μία επιτυχία.

 

ΛΕΩΝ

Η τελευταία Πανσέληνος του Αυγούστου σε βρίσκει ευάλωτο συναισθηματικά και ίσως κάποιες στιγμές να σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστείς όλα όσα υπάρχουν μέσα στην  ψυχή σου τώρα, με απλά λόγια οι συγκινήσεις θα βρίσκονται στο «πικ» τους! Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ιχθύ με την συμμετοχή του Κρόνου, προκαλεί το άγχος και την πίεση για ζητήματα οικονομικά και υποχρεώσεις που έχεις προς τρίτους (χρέη, δάνεια, φορολογικές εκκρεμότητες) και τώρα καλείσαι να συγκροτηθείς και να βάλεις προτεραιότητες ώστε να μπει τάξη στον οικονομικό σου τομέα.  Σε αρκετές περιπτώσεις όμως (μπορεί και σε σένα), αυτό το φεγγάρι θα προκαλέσει τον πόνο, την πικρία, την απογοήτευση, τον αποχωρισμό ή και το κλείσιμο σε μία κατάσταση που εκρηκτικά εκδηλώθηκε από τις 16 Αυγούστου με το Νέο Φεγγάρι που προηγήθηκε στο ζώδιο σου!

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού σχηματίζεται στον δικό σου άξονα και η επιρροή της είναι έντονη ειδικά για σένα που έχεις γεννηθεί κοντά στις μέρες του φεγγαριού δηλαδή 27/8-5/9. Είναι ένα φεγγάρι που σε φέρνει σε αναμέτρηση με τους ανθρώπους που συνδέεσαι στενά, όπου συνειδητοποιείς με πικρία ότι κάποιοι κύκλοι κλείνουν και ολοκληρώνονται.  Στην συντροφική ζωή, κυριαρχεί η αποξένωση, το πάγωμα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (εξαρτάται και από το προσωπικό ωροσκόπιο) , τώρα θα δοθεί και το οριστικό τέλος σε σχέσεις που ήδη είναι προβληματικές. Πληγώνεσαι από στάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή σου, αλλά και μπαίνεις σε διαδικασία ουσιαστικών αναθεωρήσεων.  Η ίδια τάση κυριαρχεί και στις επαγγελματικές συνεργασίες, όπου τώρα κλυδωνίζονται ή ακόμα και τερματίζονται. Με αυτή την Πανσέληνο αναγνωρίζεις ίσως και με τρόπο σκληρό ότι είχες βασιστεί ή και είχες κάνει όνειρα και σχέδια στο πλευρό ανθρώπων που η σχέση σας δεν στηριζόταν σε γερές βάσεις.

 

ΖΥΓΟΣ

Ένα φεγγάρι ευθυνών και σημαντικών υποχρεώσεων έρχεται στα τέλη του Αυγούστου για να σε βάλει σε τάξη, αλλά και για να σου θυμίσει ότι είναι πολλές οι εκκρεμότητες που έχουν μείνει πίσω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και σε αποσυντονίζουν, κυρίως σε ότι αφορά την εργασία, την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει, με αποτέλεσμα συχνά να χάνεις τον «μπούσουλα» και να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις.  Δεν λείπει όμως και το έντονο στρες, το οποίο θα σε καταβάλει με ψυχοσωματικές αδιαθεσίες. Καλό είναι λοιπόν συγκροτημένα να αναθέσεις προτεραιότητες, να μην ζορίζεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο μπορείς να ανταπεξέλθεις και να δίνεις προβάδισμα σε ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνει τώρα! Σίγουρα η μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι δύσκολη και με το βάρος ή την έννοια τί θα ακολουθήσει στον επαγγελματικό τομέα! Δείξε περισσότερη μέριμνα και φροντίδα στην φυσική κατάσταση την δική σου, των οικείων ή και του κατοικίδιου!

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού γίνεται στο φιλικό για σένα ζώδιο του Ιχθύ, δίνοντας έμφαση στις προσωπικές επιθυμίες, στα προσωπικά θέλω, στον έρωτα, στα παιδιά, στα δημιουργικά σχέδια …  Είναι ένα φεγγάρι δέσμευσης για κάποιο σκοπό, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τώρα δεσμεύεσαι στα αισθηματικά σου, είτε  προχωράς στην απόκτηση ενός απογόνου, είτε βρίσκεσαι στην προσπάθεια να δομήσεις ένα δημιουργικό σου σχέδιο! Με αυτή την Πανσέληνο καταφέρνεις και κάνεις τα όνειρα και τις επιθυμίες πράξη και νιώθεις περισσότερη σταθερότητα και σιγουριά από τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται γύρω σου! Σημαντικό ωστόσο, να παραμείνεις ολιγαρκής, αντιμετωπίζοντας το αίσθημα του ανικανοποίητου που μπορεί κάποιες στιγμές να εκδηλωθεί.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η τελευταία Πανσέληνος του Καλοκαιριού από το ζώδιο του Ιχθύ, ρίχνει για λίγο την ψυχολογία σου και σε φορτώνει με αρκετές ευθύνες και υποχρεώσεις που σε προσγειώνουν κάπως απότομα στην πραγματικότητα. Ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την διαβίωση, τις σταθερές σου βάσεις, είναι αυτά που καλείσαι αυτή την περίοδο να διαχειριστείς. Κάποιο προβλήματα προκύπτει αυτή την περίοδο που σε κάνει κατά κάποιο τρόπο να δοκιμάζεσαι ή και να αναγκάζεσαι να αλλάξεις  πορεία και τροχιά! Πολύ πιθανή είναι η αναγκαστική αλλαγή σπιτιού, η διαχείριση ενός οικογενειακού προβλήματος, το αίσθημα της δοκιμασίας από πολλές υποχρεώσεις και έννοιες που υπάρχουν εδώ και καιρό στην ζωή σου! Συνειδητοποιείς ωστόσο ότι και κάποιοι κύκλοι του παρελθόντος κλείνουν και αυτό σε θλίβει και σε απογοητεύει!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού από το ζώδιο του Ιχθύ, σε καλεί να πάρεις καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία σου και η διαδικασία αυτή άλλοτε θα σε ζορίσει, άλλοτε θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα σε ωθήσει να δεις τις καταστάσεις πιο λογικά και σταθερά! Αποστασιοποιείσαι από ανθρώπους που δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, πικραίνεσαι από λόγια που έχουν μεσολαβήσει και βάζεις όρια και αποστάσεις, ενώ καλείσαι να θέσεις σε εφαρμογή αποφάσεις για θέματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια και την δουλειά! Το οικονομικό ζορίζει και αναγνωρίζεις επιπολαιότητές σου, οι οποίες ευθύνονται για τη κατάσταση που βρίσκεσαι τώρα. Με αυτό το φεγγάρι όμως, καταφέρνεις να συγκροτηθείς, να δεις πιο ώριμα κάποιες καταστάσεις γύρω σου και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταφέρεις να έχεις και τον τελευταίο λόγο σε υποθέσεις που σε  έχουν ταλαιπωρήσει.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού διεγείρει τις ανασφάλειές σου και αισθάνεσαι ότι δεν επαρκούν όσα ήδη κατέχεις – είτε υλικά , είτε συναισθηματικά – ! Με την Πανσέληνο στους Ιχθείς πρακτικά νιώθεις ριγμένος, τα οικονομικά στερεύουν και διακρίνεις ότι δεν είναι εφικτό αυτή την στιγμή να κάνεις όλα όσα επιθυμούσες ή είχες στα χέρια! Προσοχή χρειάζεται ωστόσο να δώσεις με αυτή την Πανσέληνο σε τυχόν απώλειες απερισκεψίας – είτε χρημάτων , είτε προσωπικών αντικειμένων -!  Αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου σου – πιθανότατα και εσύ – καλείσαι τώρα να εξοφλήσεις ένα χρεωστικό υπόλοιπο του παρελθόντος και το γεγονός αυτό σε ζορίζει πολύ! Σε συναισθηματικό πλαίσιο, νιώθεις κάποια κενά και ελλείψεις στην ζωή σου, ενώ η αυτοπεποίθησή σου είναι εξαιρετικά πεσμένη.

 

ΙΧΘΥΣ

Ο Αύγουστος κλείνει τον κύκλο του με ένα ολόγιομο φεγγάρι – το δεύτερο μέσα στον ίδιο μήνα – στο ζώδιο σου αυτή την φορά! Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε επηρεάζει άμεσα, σε προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα, σε κάνει να ξεφεύγεις από τον ουτοπικό κόσμο της φαντασίας, σου δίνει όμως και το μήνυμα ότι θα πρέπει να παλέψεις για να υπερασπιστείς τα ιδανικά σου, το όραμά σου, κάνοντας θυσίες και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που υπάρχουν γύρω σου! Με αυτή την Πανσέληνο θα νιώσεις πεσμένη την ψυχολογία σου,  αναγνωρίζεις σφάλματά σου, αναγκάζεσαι να πάρεις τερματικές αποφάσεις ακόμα και για την πορεία σχέσεων ή συνεργασιών …  Αυτό που χρειάζεται να αποφύγεις πάση θυσία είναι την αυτοτιμωρία και την σκληρότητα απέναντι στον εαυτό σου, για σφάλματα που αφορούν το παρελθόν σου. Επικεντρώσου στις λύσεις.

 

Πηγή

(Visited 1.808 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει