Μάι 24, 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Πήγε στο Δρομοκαΐτειο με την ελπίδα να μείνει, αλλά οι γιατροί δεν του έκαναν τη χάρη…

Έδωσε… μάχη, προκειμένου οι γιατροί να κρίνουν αναγκαία τη νοσηλεία του στην ψυχιατρική κλινική του Δρομοκαΐτειου, ωστόσο ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης δεν κατάφερε να πείσει κανέναν, με αποτέλεσμα να γυρίσει άπραγος και πάλι στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού

«Βόλτα» στο Δρομοκαΐτειο, που εφημέρευε χθες, Κυριακή, πραγματοποίησε -συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών- ο κρατούμενος Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος νωρίτερα είχε καταφέρει με τους ισχυρισμούς του να προκαλέσει ανησυχία στο σωφρονιστικό κατάστημα, που έκρινε απαραίτητη τη μετάβασή του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου, ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς, επέστρεψε στις φυλακές.

«Οι γιατροί έκριναν πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα ψυχιατρικής φύσεως, γι’ αυτό και τον έστειλαν πίσω στις φυλακές. Το σίγουρο είναι πως, για να πείσει τους αστυνομικούς να τον φέρουν στο Δρομοκαΐτειο, κάτι έκανε, κάτι τους είπε, δεν τον μετέφεραν σε μας με το παραμικρό. Δεν είναι εύκολο, αν ένας κρατούμενος σου λέει για παράδειγμα πως θέλει ν’ αυτοκτονήσει, να μην τον πας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Σωστά έπραξαν και τον έφεραν, απλά οι γιατροί δεν έκριναν πως χρήζει νοσηλείας».

Όλα συνέβησαν χθες, Κυριακή, και κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου: «Πήγε στην εφημερία γύρω στις 12:30 με 13:00 και περίμενε μέχρι τις 14:00, για να τον δουν οι γιατροί. Τον συνόδευαν τέσσερις αστυνομικοί και κάποια στιγμή τους ζήτησε νερό. Του έφεραν, αλλά επειδή ήταν από τον ψύκτη, τους είπε “πίνω μόνο εμφιαλωμένο”. Στη συνέχεια τον είδαν οι γιατροί και κατάλαβαν αμέσως πως δεν χρήζει εισαγωγής. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί τους εξετάζουν μέσα από ερωτήσεις που τους κάνουν αν έχουν τάση αυτοκτονίας κι άλλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε ο Φουρθιώτης τι ισχυρίστηκε, ωστόσο δεν έπεισε κανέναν. Εκείνος θα προτιμούσε να νοσηλευτεί βέβαια, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Πηγή: Μένιος Φουρθιώτης: Πήγε στο Δρομοκαΐτειο με την ελπίδα να μείνει, αλλά οι γιατροί δεν του έκαναν τη χάρη…

(Visited 2 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει