Σεπ 14, 2021

Με Εσοδα 12,5 δισ. το 2020 για τα σούπερ μάρκετ, τους παρακαλάνε να συγκρατήσουν τις τιμές

Τα Σούπερ Μάρκετ την διετία 2019 – 2020 είχαν συνολικά έσοδα 24 δισ. ευρώ! Το 2019 οι πωλήσεις τους άγγιξαν τα 11,5 δισ. ευρώ και τα κέρδη τους εκτινάχτηκαν κατά 44% και από 72,4 εκατ. ευρώ το 2018 ανήλθαν σε 104,3 εκατ. ευρώ!

Το 2020 – εν μέσω πανδημίας – οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ διατήρησαν τις θετικές οικονομικές επιδόσεις τους, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η αύξηση των πωλήσεών τους διαμορφώθηκε περίπου στο 10% σε σχέση με το 2019, δηλαδη έφτασαν τα 12,5 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι του οργανωμένου λιανεμπορίου είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν με 1 δισ. ευρώ περισσότερα το 2020, την ίδια ώρα που μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού …επιβίωνε με τα επιδόματα των 534 ευρώ.

Τα Σούπερ Μάρκετ ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι μέσα στην υγειονομική και οικονομική κρίση. Η ανοδική τάση των πωλήσεων τους συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του 2021. Tο πρώτο τετράμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙRI, η αγορά των σούπερ μάρκετ εμφάνισε ανάπτυξη 1,3% η οποία αποδίδεται και στις αυξήσεις τιμών από τις αρχές του έτους.

Αυτούς λοιπόν τους επιχειρηματίες που «θησαύρισαν» μέσα στην υγειονομική κρίση. Που με την πρώτη ευκαιρία από τις αρχές του 2021 προχώρησαν σε αυξήσεις τιμών και ήδη προχωρούν σε ακόμα μεγαλύτερες το τελευταίο διάστημα, οι κυβερνώντες σήμερα τους …παρακαλάνε να «απορροφήσουν» μέρους του κύματος ακρίβειας που ήδη «θερίζει» την ελληνική κοινωνία.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ όσο και αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους των Σούπερ Μάρκετ αρκέστηκαν σε …παραινέσεις προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να «συγκρατήσουν» στις τιμές των προϊόντων. «Θα ζητήσω να απορροφηθούν οι αυξήσεις όσο μπορούν», δήλωνε ο «γενναίος» Γεωργιάδης που πρόβαλε τα …στήθη του απέναντι στις αλυσίδες της αγοράς.

Ο Γεωργιάδης λοιπόν περιορίστηκε σε …ικεσίες και δεν επέβαλε κανέναν μέτρο για την συγκράτηση των ήδη υπερβολικών τιμών.

Πηγή: Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε ακόμα:
Θα σε Σκίτσο Ρε!
Δημοφιλή στο Internet
Best Of Network

Ακολουθήστε μας Social Media:
Facebook: https://bit.ly/2tmfoeK
Youtube: https://bit.ly/2I2oDGD
Twitter: https://bit.ly/2ujU2CG

(Visited 7 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει