Οκτ 04, 2023

Λίπος στην κοιλιά: Διατροφή, άσκηση & ύπνος το τρίπτυχο για να το εξαφανίσετε – Δράστε πριν παρουσιαστούν προβλήματα υγείας

Αυτός είναι ο τρόπος για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό κοιλιακό λίπος!

Το αυξημένο κοιλιακό λίπος και η περίμετρος της μέσης όταν ξεφεύγoυν από τα φυσιολογικά όρια σηματοδοτούν προβλήματα υγείας. Το σπλαχνικό λίπος που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα βρίσκεται στην κοιλιά.Συνδέεται με μια σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2.

Εσάς όμως μπορεί να σας ενοχλεί το λίπος για λόγους εμφάνισης.Η σοβαρότητα των παθήσεων αυτών μπορεί να επιδεινωθεί, αν η περίμετρος της μέσης ξεπερνά τα 89 εκατοστά στις γυναίκες και τα 102 στους άντρες.

Επομένως, οι λόγοι σας για να εξαφανίσετε το κοιλιακό λίπος δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο την εμφάνιση και το όνειρο μιας καλοσχηματισμένης κοιλιάς.

Θα πρέπει πρωτίστως να αφορούν την υγεία σας.

Δείτε τους πιο απλούς τρόπους για να εξαφανίσετε το κατά τα άλλα επίμονο κοιλιακό λίπος.Κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι και οτιδήποτε άλλο ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και σας κάνει να ιδρώνετε, βοηθά στη μείωση του σπλαχνικού λίπους.

Η προπόνηση υψηλής έντασης είναι ένας καλός τρόπος για τη μείωση του λίπους σε όλο το σώμα.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το λίπος της κοιλιάς που καίγεται σχετικά πιο δύσκολα.

Αυτή η μορφή άσκησης συμβάλλει στο κάψιμο των θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στην αλλαγή της σύνθεσης του σώματος, αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα.

Επίσης, τα συχνά και μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι σημαντικά για την απώλεια λίπους.Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Άπαχο κρέας, κοτόπουλο και γαλοπούλα, ψάρια είναι όλα πλούσια σε πρωτεΐνη. Ακόμα καλύτερη επιλογή αποτελούν οι φυτικές πρωτεΐνες, όπως τα φασόλια και οι φακές που προσφέρουν φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες.

Το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο και οτιδήποτε άλλο ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς βοηθά στη μείωση του σπλαχνικού λίπους.

Οι μικρές αλλαγές στη σύσταση του διαιτολογίου σας, με μια αύξηση στις πρωτεΐνες και αντίστοιχη μείωση στους υδατάνθρακες, είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται από πολλούς διατροφολόγους.

Έτσι ενεργοποιείται η απώλεια βάρους σε έναν οργανισμό.Δώστε σημασία στην ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου σας

Πολλές μελέτες συσχετίζουν τις λιγοστές ώρες ύπνου με την αυξημένη περίμετρο της μέσης.

Ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου είναι σημαντικό για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, αρκεί να τηρείται καθημερινά.

Ακόμα και μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου είναι αρκετή για να διαταράξει τον μεταβολισμό σας.

Επιλέξτε τις διαλυτές φυτικές ίνες

Η κατανάλωση περισσότερων διαλυτών φυτικών ινών συμβάλλει στο μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης, καθυστερούν την πέψη και συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του βάρους, όπως αναφέρει το yo.gr.

Αποφύγετε τα βαριά βραδινά γεύματα

Τέλος, δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία και τον χρόνο να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της πέψης με ηρεμία.Αποφύγετε ένα βαρύ δείπνο αργά το βράδυ λίγη ώρα πριν κοιμηθείτε.

Ακολουθώντας αυτόν το απλό κανόνα, είναι βέβαιο ότι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματός σας που θα διαπιστώσετε την αλλαγή θα είναι η κοιλιά σας.

Πηγή

(Visited 5 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει