Νοέ 07, 2022

Κακοκαιρία Eva: Γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν έξω»

Σε ετοιμότητα βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο ο κρατικός μηχανισμός λόγω της κακοκαιρίας EVA, που αναμενόταν να χτυπήσει με σφοδρότητα τη χώρα μας, ωστόσο οι προβλέψεις έπεσαν έξω.

Kotsovolos – Όλες οι συσκευές σιδερώματος TEFAL, με όφελος έως -30%!
Ισχύει για αγορές έως 24/12/2022.

Η κακοκαιρία EVA, αν και χτύπησε με έντονα φαινόμενα την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά, δημιουργώντας διαχειρίσιμα προβλήματα, ωστόσο τα φαινόμενα ήταν μικρής διάρκειας και όχι τόσο μεγάλης σφοδρότητας όσο αναμενόταν από τις προβλέψεις.

Kotsovolos – Όλες οι σκούπες, σκούπες Stick και σκούπες Robot Rowenta, με όφελος έως -40%!
Ισχύει για αγορές έως 12/11/2022.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και μηνύματα από το 112, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες ώστε να μην κινδυνέψουν, συνεχή έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, αλλά και συστάσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για καταιγίδες και κεραυνούς.

Εξηγώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open τον λόγο για τον οποίο η κακοκαιρία EVA δεν έφτασε στη χώρα μας τόσο «αγριεμένη» όσο αναμενόταν, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία, όπως είδαμε και από την Ιταλία. Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία».
Γιατί έπεσαν έξω οι προβλέψεις

Στη συνέχεια ο μετεωρολόγος τόνισε: «Όταν έφτασε εδώ η κακοκαιρία, την είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Στη συνέχεια όμως, το δεύτερο στάδιο εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα, και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Όσον αφορά τα νησιά, επεσήμανε πως στις Κυκλάδες και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες.Διαβάστε ακόμα:
Θα σε Σκίτσο Ρε!
Δημοφιλή στο Internet
Best Of Network
Vavanta plus

Ακολουθήστε μας στα Social Media:
Facebook
Youtube
Twitter

(Visited 60 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει