Μαρ 28, 2021

Ένας χρόνος πανδημία: Πώς ζουν οι Έλληνες

Απαισιοδοξία, αβεβαιότητα, αλλά «τα χειρότερα είναι πίσω μας»

Μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις – Στο 46% το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η «χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» – Αβεβαιότητα, ανασφάλεια και άγχος τα κυριότερα συναισθήματα, αλλά η επιτυχημένη έναρξη των εμβολιασμών φέρνει αισιοδοξία.

Από τον Απρίλιο του 2020 η διαΝΕΟσις έχει ξεκινήσει έναν κύκλο πανελλαδικών ερευνών κοινής γνώμης, για να καταγράψει τις απόψεις και τις στάσεις των Ελλήνων μέσα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού. Από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά, εξάλλου, το ερωτηματολόγιο επικαιροποιήθηκε με τη συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε τα ευρήματα να χρησιμεύουν και στον σχεδιασμό της στρατηγικής εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος και καθώς το φαινόμενο εξελισσόταν (καραντίνες ξεκινούσαν και τελείωναν, κύματα κορυφώνονταν κι υποχωρούσαν, εμβόλια ανακοινώνονταν και έρχονταν) καταγράφαμε τις αλλαγές στη στάση των πολιτών απέναντι στην κρίση, και τις συνέπειες της πανδημίας στις ζωές τους. Πηγή: Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα

(Visited 1 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει