Σεπ 09, 2022

ΔΕΘ: Πάρε Κόσμε!

Oι ελαφρύνσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» και αναμένεται να εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη , στη 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, η αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων και η μονιμοποίηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών, ελαφρύνσεις που είχαν εξαγγελθεί εξάλλου πριν από την ενεργειακή κρίση.

Ενώ απομένουν λίγα εικοσιτετράωρα για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, η ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ αύξηση 7,7% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) για το β’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό και αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με το α’ τρίμηνο, δημιουργεί καινούργιο πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που επιτρέπει περαιτέρω παροχές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ3 ανέφερε ότι τα μέτρα στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων κόντρα στην ενεργειακή κρίση θα υπερβούν σημαντικά τα 10 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 8,5 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις μέχρι το τέλος του 2022 ξεπερνούν σημαντικά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αποτελούν το μεγαλύτερο σχετικό πακέτο (στην ΕΕ), σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν και οίκων αξιολόγησης.

 


 
Διαβάστε ακόμα:
Θα σε Σκίτσο Ρε!
Δημοφιλή στο Internet
Best Of Network
Vavanta plus

Ακολουθήστε μας στα Social Media:
Facebook(Visited 53 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει