Δεκ 25, 2020

Χριστούγεννα 2020: Skype και Viber αντικατέστησαν αγκαλιές και φιλιά

 

Ψηφιακοί εορτασμοί σε όλο τον κόσμο – Τα λαμπάκια led αντικατέστησαν τα πραγματικά κεράκια – Οι επισκέψεις γίνονται μέσω Skype και τα ψώνια διαδικτυακά.
Λαμπιόνια, δώρα, γλυκά, κάλαντα, στολισμένες βιτρίνες. Πολύτιμα συστατικά της απαράμιλλής ομορφιάς των Χριστουγέννων. Η ημέρα αυτή, όμως, υπερβαίνει την λάμψη που τη συνοδεύει. Σηματοδοτεί την ελπίδα για κάτι που έπεται, ικανό ακόμα και να επουλώσει τις πληγές του παλιού χρόνου που ετοιμάζεται να δώσει τη θέση του στο νέο.

Συμβολίζει την αξία του να μοιράζεται κανείς αυτά που έχει, την αξία της οικογένειας και τη χαρά να απολαμβάνει ένα δείπνο, καθώς και όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους του. Ακόμα και ο γέρος Σκρουτζ στην κλασική ιστορία του Καρόλου Ντίκενς μεταμορφώνεται από έναν μοναχικό γκρινιάρη, γερο-τσιγκούνη σε καλόκαρδο και γενναιόδωρο παππού που εκτιμά το γιορτινό τραπέζι.

Η πανδημία, η οποία έφερε τα πάνω κάτω κατά τη διάρκεια του 2020, όμως, δεν επέτρεψε τον εορτασμό των Χριστουγέννων, τουλάχιστον όπως το ξέραμε μέχρι τώρα. Αλλάζει τους όρους και των εορτών. Στερεί το σημαντικότερο στοιχείο τους: τη συντροφιά με συγγενείς και φίλους. Οι εξάρσεις της πανδημίας σε Ευρώπη και Αμερική έθαψαν την παγκόσμια επιχείρηση «σώστε τα Χριστούγεννα».   Διαβάστε περισσότερα

(Visited 1 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει