Οκτ 18, 2021

Χρησμός Γιώργου Παπανδρέου για υποψηφιότητά του: «18 Οκτώβρη 2021, αφετηρία νέων αγώνων» 

Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε να συνδέσει την επέτειο των 40 χρόνων της Αλλαγής με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. «Θα κατέβω και εγώ» φέρεται να είπε στη συνομιλία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Με μια ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου αναζωπύρωσε εκ νέου την παραφιλολογία περί υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας τους παραλληλισμούς με την επέτειο της νίκης του ΠΑΣΟΚ του πατέρα του, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, στις 18 Οκτωβρίου 1981. Ο κ. Παπανδρέου έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τη Δευτέρα επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, και σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», κατά τη συνομιλία του με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ουσιαστικά εξέφρασε την πρόθεσή του να κατέλθει και αυτός υποψήφιος, θεωρώντας ότι μπορεί να «συμβάλλει στην προοπτική της παράταξης, την ενότητα του χώρου και την ενδυνάμωσή του».

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι στόχος της υποψηφιότητας του είναι το «μεγάλωμα της παράταξης», εκτιμώντας πως ήρθε η ώρα να πάρει μια ευκαιρία και η δική του γενιά, και επιμένοντας στην ανάγκη της ανανέωσης.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον έτερο εκ των υποψηφίων, Βασίλη Κεγκέρογλου. «Ως γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά» και «ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Κεγκέρογλου. «Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα», σημειώνει και κάνοντας λόγο για «πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις», καταλήγει: «Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981».
Πηγή: Protagon.grΔιαβάστε ακόμα:
Θα σε Σκίτσο Ρε!
Δημοφιλή στο Internet
Best Of Network

Ακολουθήστε μας Social Media:
Facebook: https://bit.ly/2tmfoeK
Youtube: https://bit.ly/2I2oDGD
Twitter: https://bit.ly/2ujU2CG(Visited 7 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει