Ιούν 06, 2022

Αυτό το ελληνικό παραλιακό χωριό θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης 

Στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, κοντά στη γνωστή παραλία του Μύρτου, υπάρχει ένα γραφικό πανέμορφο χωριό που ονομάζεται Άσσος.

Στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, κοντά στη γνωστή παραλία του Μύρτου, υπάρχει ένα γραφικό πανέμορφο χωριό που ονομάζεται Άσσος.

Είναι χτισμένο πάνω σε έναν στενό ισθμό που ενώνει την απόκρημνη χερσόνησο της Άσσου με την Κεφαλονιά. Χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στα χρόνια της Ενετοκρατίας ακριβώς μπροστά από την απόκρημνη χερσόνησο, στην προσπάθεια των κατοίκων να προστατευτούν από τις πειρατικές επιδρομές. Από το 1593 αποτέλεσε διοικητική πρωτεύουσα της βόρειας Κεφαλονιάς.

Η παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική της με τα χρωματιστά σπιτάκια έχει διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ υπάρχει ταυτόχρονα και η μοντέρνα μα διακριτική όψη της που εκπλήσσει ευχάριστα όλους τους επισκέπτες.

Όμορφα χρωματισμένα σπιτάκια φωλιάζουν μέσα στην απόκρημνη πλαγιά του λόφου, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από πεύκα και κυπαρίσσια, με θέα την υπέροχη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά καθώς και το κάστρο της χερσονήσου, το οποίο μαζί με αυτό του Αγίου Γεωργίου θεωρούνται από τα σπουδαιότερα της Κεφαλονιάς.

Το φρούριο της ήταν μεγάλης στρατηγικής σημασίας, ενώ σπουδαίες μάχες έλαβαν χώρα με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού. Για μερικές δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή. Ο διάσημος Βρετανός στρατηγός Τσάρλς Τζέιμς Νάπιερ (1782 – 1853) το περιγράφει σαν «ισχυρότερο ακόμα και από το Γιβραλτάρ». Έχει τετραγωνικό σχήμα και στις 4 γωνίες του βρίσκονται ισάριθμοι προμαχώνες με ιδιαίτερα ονόματα.

Στις μέρες μας υπάρχουν μόνο ερείπια του τοίχους και άλλα μέρη του κάστρου της Άσσου, όπως επίσης και ο ναός του Αγίου Μάρκου.

Κεφαλονιά: Απολαύστε μια «πτήση» πάνω από το χωριό Ασσος
Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του Travel Inspiration.

Source: iefimerida

 

Buy your ticket online:

(Visited 32 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει