Μάι 25, 2021

Αλωνίζουν οι Ρώσοι Κατάσκοποι στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε κυρώσεις για τη Λευκορωσία. Ουάου!

Παιχνίδια κατασκόπων στην Ελλάδα: H διαδρομή του Ρομάν Προτάσεβιτς από την Κρήτη στην Αθήνα υπό το βλέμμα της ΚGB

Για 12 μέρες, τουλάχιστον τέσσερις πράκτορες της λευκορωσικής και ρωσικής KGB, φαίνεται να είχαν γίνει σκιά του 26χρονου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της 23χρονης φίλης του Σοφίας Σάπεγκα, με φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση, το χρονικό διάστημα παραμονής του στη χώρα μας.

Οι κινήσεις και διαμονές του 26χρονου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της 23χρονης φίλης του Σοφίας Σάπεγκα, έχουν χαρτογραφηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους από στελέχη της ΕΥΠ, από την πρώτη στιγμή που έφθασε στη χώρα μας μέχρι να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους Λιθουανίας.

“Συνεπιβάτες” τους ήταν τουλάχιστον τέσσερις πράκτορες της λευκορωσικής και ρωσικής KGB, στην πτήση προς Λιθουανία, με ενδιάμεση στάση σύλληψης το Μινσκ, όπου και εκείνοι αποβιβάστηκαν εκεί. Τα στελέχη της ΕΥΠ εξετάζουν πως εμφανίστηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι τέσσερις πράκτορες, αναζητούν στοιχεία μέσω της λίστας επιβατών της αεροπορικής εταιρείας, για εκείνους που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ, αν και εκτιμούν πως οι ταυτότητές τους δεν θα ήταν οι πραγματικές.

Παράλληλα αναλύουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, στους χώρους προσέλευσης των επιβατών και στην πύλη επιβίβασης, αναζητώντας ύποπτα ίχνη και εικόνες που θα μπορούσαν να παραπέμπουν στους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Ο 26χρονος βρέθηκε στην χώρα μας στις 9 Μαΐου μαζί με την φίλη του και διέμεναν σε διαμερίσματα όπου είχαν νοικιάσει μέσω εταιρειών χρονομίσθωσης. Δεν είχε έρθει με την επίσημη αποστολή της ηγέτιδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνας Τιχανόσφκαγια, η οποία θα συμμετείχε στο φόρουμ των Δελφών.

Ο αρχικός εντοπισμός του έγινε από Έλληνες αστυνομικούς που συνόδευαν την κ. Τιχανόσφκαγια, σε μία εκδήλωση που συμμετείχε στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ρώτησαν μέλη της αποστολής, για την ιδιότητα του νεαρού, με εκείνους να απαντούν ότι είναι μέλος της αποστολής και φωτορεπόρτερ που καλύπτει τις κινήσεις της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον είδαν ξανά, σε επίσκεψή της στην Ακρόπολη, σε κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο και φυσικά την ημέρα που η Σβετλάνα Τιχανόσφκαγια συμμετείχε στις εργασίες του φόρουμ των Δελφών.

Ο Ρομάν Προτάσεβιτς και η 23χρονη φίλη του στις 15 Μαΐου ταξίδεψαν για ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη, απ’ όπου αναρτούσαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την επόμενη μέρα είχε αναχωρήσει η επίσημη αποστολή της ηγέτιδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας. Ο ίδιος μαζί με την σύντροφό του μπήκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πτήση προς Λιθουανία, συνοδευόμενοι όπως φαίνεται από τους τέσσερις πράκτορες, που παρατηρούσαν τις κινήσεις τους έως και την στιγμή της “αναγκαστικής” προσγείωσης και σύλληψής τους.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει