Νοέ 03, 2022

Άδ. Γεωργιάδης: Σβήσαμε τον πληθωρισμό 2 μηνών στα προϊόντα που απαρτίζουν το καλάθι του νοικοκυριού

Τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού έχουν επιστρέψει στις τιμές Αυγούστου, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA.

Kotsovolos – 4K Smart TV’s της Panasonic με Dolby Vision και Dolby Atmos για κινηματογραφική εμπειρία θέασης!
Ισχύει για αγορές έως 12/11/2022.

Άρα, πρόσθεσε, με το καλάθι σβήσαμε τον πληθωρισμό δύο μηνών για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος που θα προσδιορίζει το μέγεθος της ταμπέλας που τοποθετείται στα ράφια με τα προϊόντα που εντάσσονται στο καλάθι του νοικοκυριού προκειμένου να εντοπίζονται πιο εύκολα από τους καταναλωτές.

Ο υπουργός ανάπτυξης αναφέρθηκε στον κλάδο της βιομηχανίας, λέγοντας ότι πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν επισημάνει στο υπουργείο ότι η βιομηχανία δεν συμμετείχε στην προσπάθεια.

“Έχω ζητήσει να δω τα τιμολόγια πωλήσης της βιομηχανίας προς τις αλυσίδες για τα προϊόντα του καλαθιού. Θέλω να διαπιστώσω αν η βιομηχανία έχει κάνει το δικό της μερίδιο κοινωνικής προσφοράς. Είπαμε όλοι να βάλουμε πλάτη, δεν θα ήθελα να δω ότι η βιομηχανία δεν έβαλε πλάτη”, ανέφερε ο υπουργός.

Σημείωσε τέλος ότι το καλάθι αποτελείται κατά 60% από επώνυμα προϊόντα και 40% ιδιωτικής ετικέτας.

“Η πρώτη αποτύπωση είναι θετική. Τα προϊόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε επίσης ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τα συγκεκριμένα προϊόντα από τους ιστότοπους των σούπερ μάρκετ, στην είσοδο των σούπερ μάρκετ και στην εφαρμογή e- katanalotis. Στόχος είναι οι τιμές είτε να είναι σταθερές, είτε να έχουν μια μικρότερη αύξηση από αυτή που θα αναμέναμε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβάστε ακόμα:
Θα σε Σκίτσο Ρε!
Δημοφιλή στο Internet
Best Of Network
Vavanta plus

Ακολουθήστε μας στα Social Media:
Facebook
Youtube
Twitter

(Visited 73 times, 1 visits today)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει