Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η γυμναστική κατά της αϋπνίας !


Η συστηματική γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από αϋπνία. Όπως αποκαλύπτει μία νέα μελέτη Αμερικανών ερευνητών, η άσκηση επηρρεάζει τη διάρκεια και την ποσότητα του ύπνου, αργά και σταθερά.Σύμφωνα με τα συμπεράσματα χρειάζονται τέσσερις μήνες για να δουν αποτέλεσμα, το οποίο όμως είναι εφάμιλλο αυτών των φαρμάκων.

Μέτρο και άσκηση προτείνει μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, η διευθύντρια του ιατρείου ύπνου στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, Αναστασία Αμφιλοχίου. 

Σύμφωνα με την κα Αμφιλοχίου, η άσκηση πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο να είναι ήπια και να συνδυάζεται με ελαφρύ γεύμα. 

Πηγή: www.athina984.gr


Τι κρίμα...


Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης ... ξαναχτυπά !


Καλύτερος ύπνος για τους μη καπνιστές !


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν άλλον έναν λόγο για να κόψει κανείς το κάπνισμα. Θα κοιμάται καλύτερα.
Είναι η πρώτη μελέτη που εξέτασε συστηματικά τη σχέση του τσιγάρου με τον ύπνο και το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι οι μη καπνιστές κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα από τους καπνιστές.
Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι για κάθε τσιγάρο που καπνίζει κανείς μέσα στη μέρα, η διάρκεια του βραδινού ύπνου μειώνεται κατά μέσο όρο 1,2 λεπτά.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριντα, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Τζόζεφ ΜακΝαμάρα, διαπίστωσαν ότι το 11,9% των καπνιστών δυσκολεύεται να κοιμηθεί, το 10,6% ξυπνάει μέσα στη νύχτα και το 9,5% ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί.
Τα αντίστοιχα ποσοστά προβληματικού ύπνου για τους μόνιμους μη καπνιστές είναι πολύ χαμηλότερα (4,8%, 5,3% και 4,6% αντίστοιχα).
Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι σταματούν το κάπνισμα, βλέπουν γρήγορα βελτίωση στον ύπνο τους (οι πρώην καπνιστές εμφανίζουν αντίστοιχα ποσοστά δυσκολίας στον ύπνο 7%, 7,8% και 6,3%).
Το κάπνισμα θεωρείται βασική αιτία διαφόρων ασθενειών και πρόωρου θανάτου, κυρίως από καρκίνο των πνευμόνων.
Από την άλλη, ο ανεπαρκής ύπνος, όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, σχετίζεται με ποικίλα σωματικά και ψυχικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη, διαβήτη, υψηλό σάκχαρο κ.ά..
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, οι καπνιστές είναι πιο ευάλωτοι στις διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με τον ελλιπή και κακό ύπνο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Και Διεθνή Πολιτική έχουμε, λέγετεεεε!....


Ποιος ;....


Πώς να πιούμε το ποτό μας για να μην μας πειράξει…!

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Ενώ σε μικρές ποσότητες το αλκοόλ μπορεί να είναι ευεργετικό για το σώμα μας, την υγεία μας και τον ψυχισμό μας, εντούτοις η υπερβολική κατανάλωσή του έχει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό μας και τις σχέσεις μας. Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από τις θετικές όταν δεν καταναλώνεται με μέτρο. Τέλος, η οδήγηση μετά την κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητας αλκοόλ είναι μια ανεύθυνη πράξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικές, μη αναστρέψιμες συνέπειες. Γι αυτό δεν οδηγούμε ΠΟΤΕ, όσο σίγουροι κι αν νιώθουμε για τον εαυτό μας!
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω κάποια μικρά tips που έχουμε συλλέξει για να μην μας πειράζει το ποτό:
Το ιδανικό είναι να πίνουμε το ποτό μας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό.
Η επιλογή του αναψυκτικού αντενδείκνυται γιατί περιέχει υδατάνθρακες, που μας δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό οπότε μας μεθάει ευκολότερα αλλά πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση. Αντίθετα αν συνοδέψουμε το ποτό μας με νερό ή πάγο κρατάει περισσότερο και αραιώνεται το αλκοόλ που περιέχει οπότε και μεθάμε δυσκολότερα.
Αν πάλι επιμένουμε στην προσθήκη του αναψυκτικού τότε είναι σκόπιμο να διαλέξουμε τη σόδα που δεν περιέχει ζάχαρη.
Όσον αφορά την μπύρα είναι καλύτερο να τη σερβίρουμε με αφρό.
Καταρχάς ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο, οπότε και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).
Από την άλλη πλευρά όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.
Εάν ζαλιστείτε από το ποτό, τότε φροντίστε να ακουμπήσετε το χέρι σας σε ένα σταθερό σημείο όπως ένα τραπέζι. Όταν ζαλίζεστε από το ποτό, αυτό συμβαίνει επειδή η πίεση του αίματος στον λαβύρινθο έχει αλλάξει και έτσι ο εκγέφαλός σας χάνει την αίσθηση της ισορροπίας του. Εάν όμως ακουμπήσετε το χέρι σας σε ένα σταθερό σημείο, τότε τα συμπτώματα υποχωρούν διότι έτσι ο εγκέφαλος θα έχει και ένα δεύτερο σημείο αναφοράς.
Ας δούμε και κάποιες φήμες…
Παραδοσιακά, οι πότες έπιναν μια κουταλιά της σούπας λάδι πριν αρχίσουν το ποτό. Σε μεγάλο βαθμό αυτό φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αφού το λάδι στέκεται στην επιφάνεια και περιορίζει τις αναθυμιάσεις.
Ο αγαπημένος μας ημιπολύτιμος λίθος αμέθυστος ονομάστηκε έτσι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Έλεγαν ότι αν τον κρατούσε κάποιος στο αριστερό του χέρι κατά τη διάρκεια που έπινε, τότε δεν μεθούσε ποτέ.
Πηγή : Yahoo! Ειδήσεις

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Από την Αγία Πετρούπολη όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των G20.Τον σκελετό ενός βρικόλακα υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία !

ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!!
Ενα μεσαιωνικό «βαμπίρ» ανακαλύφθηκε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία.

Οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τον σκελετό ενός ηλικιωμένου άνδρα με ένα μαχαίρι στην καρδιά του, σε ανασκαφή στα ερείπια εκκλησίας στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Νέσεμπαρ.

Ειδικοί λένε ότι το μαχαίρωμα θα μπορούσε να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια, αλλά ο αρχαιολόγος Τόντορ Μαρβάκοφ υποστηρίζει ότι το μαχαίρι αποτελεί βάσιμο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν βρικόλακας. Ο σκελετός χρονολογείται στον 17ο αιώνα.

Συνολικά 28 τάφοι έχουν βρεθεί σε έναν χώρο 40 τετραγωνικών μέτρων στο εσωτερικό του ναού. Ενας από αυτούς ανήκε σε παιδί θαμμένο σε λευκό φέρετρο. Ο Μαρβάκοφ λέει ότι οι ομαδικές ταφές γίνονταν την εποχή της πανούκλας.

Ο πρώτος σκελετός «βαμπίρ» βρέθηκε στη Βουλγαρία το 2012 στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Σωζόπολη. Οι αρχαιολόγοι ξέθαψαν ένα σκελετό από τον Μεσαίωνα που ήταν τρυπημένος στο στέρνο από σιδερένιες ράβδους - μια πρακτική που χρησιμοποιούνταν για να μην γίνουν οι νεκροί βρικόλακες.

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠαΣοΚ: Μήνυμα ανανέωσης έστειλε το 9ο Συνέδριο !

Ισχυρό μήνυμα ανανέωσης έστειλε το συνέδριο του ΠαΣοΚ εκλέγοντας τα 130 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. 
Η γενιά των 35άρηδων κατέλαβε τις πρώτες θέσεις αφήνοντας πίσω την παλαιά φρουρά στελεχών.


Η οικογένεια πάνω απ’ όλα για τον σερ Ελτον

Ο σερ Ελτον Τζον αναθεώρησε τις προτεραιότητές του για τη ζωή και πήρε την απόφαση να περιορίσει τις περιοδείες του για να περνά περισσότερο χρόνο με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις και τα παιδιά τους Ζάκαρι και Ελάια